Almás-kekszes recept
Az Almás-kekszes hozzávalói:1 kg alma
3 cs. vanília pudingpor
6 evőkanál cukor
2 cs. négyzet alakú háztartási keksz
2 evőkanál kakaó
20 dkg cukor
Az Almás-kekszes elkészítési módja:
A megtisztítot almát összekockázva 6 dl vízben megfőzzük. Krumplitörővel jól összetörjük. 3 cs. vanília pudingport 2 dl vízzel, 6 evőkanál cukorral csomómentesre összekeverjük és az összetört almába keverve sűrűre főzzük. 1 cs. négyzet alakó háztartási kekszet tepsibe rakunk szorosan egymás mellé. Rátesszük megfőtt masszát és befedjük a maradék kekszszel, ügyelve, hogy a kekszek egymás fölé essenek. Bevonjuk 2 evőkanál kakaóból, 2 evőkanál vízből,20 dkg cukorból összemelegített csokimázzal.
Csak másnap szeleteljük. Ez egy nagyobb tepsire (nem gáztepsi) való adag. Kevesebb személyre fele mennyiség, kisebb tepsi is elegendő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sztg55, 2007. márc. 20. 08:39
Az almás-kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.