Kekszes-almás recept
A Kekszes-almás hozzávalói:1 kg alma
8 dl + 8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 cs főzni való vaníliás pudingpor
50 dkg háztartási keksz
3-4 ek kakaópor
4 ek porcukor
5 dkg vaj
A Kekszes-almás elkészítési módja:
Az almákat lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, cukrozzuk és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és 8-10 ek vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiki32, 2007. nov. 22. 09:22
A kekszes-almás elkészítési módja és hozzávalói.