Kekszes-almás finomság - ahogy én készítem recept
A Kekszes-almás finomság - ahogy én készítem hozzávalói:• 1 kg alma
• 8 dl víz
• 20 dkg cukor
• 3 csomag vaníliás pudingpor
• kb. 50 dkg szögletes háztartási keksz
• 6-6 evőkanál kakaópor és porcukor
• 5 dkg vaj v. Rama margarin
A Kekszes-almás finomság - ahogy én készítem elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 5 dl vízben puhára főzzük a cukorral. A pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Egy tepsit kirakunk a keksz 1/3-ával, és a langyos krém felét rákenjük. Befedjük egy réteg keksszel, rákenjük a krém másik felét, majd a maradék keksz következik. A tetejére csokimázat öntünk. (A csokimázhoz 6 evőkanál kakaóport és 6 evőkanál cukrot felfőzünk 7-8 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve belekeverünk 5 dkg vajat.)
Lehetőleg 1 éjszakára hagyjuk állni hűtőben.
Nagyon finom, és kezdők is bátran belevághatnak! :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2010. máj. 31. 15:51
A kekszes-almás finomság - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.