Diós (vagy mákos) guba recept
A Diós (vagy mákos) guba hozzávalói:10 db kifli
3 tojás
7,5 dl tej
3-4 ek. cukor
2 cs. vaníliáscukor
10-12 dkg darált dió
porcukor és barna cukor ízlés szerint
A Diós (vagy mákos) guba elkészítési módja:
A kiflit felkarikázzuk, és ha nem elég szikkadt, grillsütőben v. a mikro pirítótálján kicsit kiszárítjuk. A tejet felforrósítjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a forró tejet beleöntjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beleteszünk egy sor kiflikarikát, egyenletesen meglocsoljuk tejes tojással, megszórjuk darált dióval és porcukorral. Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére felvert tojásfehérjét teszünk, amit barna cukorral megszórhatunk. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranyszínűre sütjük.
Vigyázzunk, hogy a kifli ne nagyon ázzon szét! Úgy is jó, ha előre felkarikázod és hagyod száradni. Mákkal is finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2009. jan. 6. 11:27
A diós (vagy mákos) guba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.