Sertésragu Budapest módra recept
A Sertésragu Budapest módra hozzávalói:• 1 kg sertéscomb (sovány)
• 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv)
• 25 dkg gomba
• 25 dkg csirkemáj szívvel (v. csak szív)
• 1 nagy fej hagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 zöldparika
• 1 paradicsom
• pirospaprika
• só
• bors
• majoranna
• kevés olaj
• 2-3 babérlevél
A Sertésragu Budapest módra elkészítési módja:
A húst kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A májat és a szívet szétszedjük. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Rátesszük a szívet, megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Félig puhára pároljuk, majd rátesszük a húst. Amikor már a hús is félpuha, hozzáadjuk az aprított zöldpaprikát, gombát és a zöldborsót (amennyiben nyerset vagy mirelitet használunk.) Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ekkor tesszük bele a feldarabolt májat, a hámozott, kockázott paradicsomot (és a zöldborsót, ha konzervet használunk). A főzés közben - amennyiben szükséges - pótoljuk vízzel az elpárolgott levet. Körítésnek rizs vagy galuska illik.
A fenti mennyiség sokszemélyes, vagy nagyon jó étvágyú embereknek való. És fagyasztható is! Szabad tűzön is főzhető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. dec. 9. 15:15
A sertésragu budapest módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.