Egyszerű és finom rétes (almás, almás-mákos) recept
Az Egyszerű és finom rétes (almás, almás-mákos) hozzávalói:4 rúdhoz:
2 cs. réteslap (összesen 16 lap)
zsemlemorzsa
olaj
Almás töltelékhez (2 rúdhoz):
1 kg durvára reszelt alma
ízlés szerint cukor
1 kk. fahéj
Almás-mákos töltelékhez (2 rúdhoz):
25 dkg darált mák
40-50 dkg durvára reszelt alma
ízlés szerint cukor
Az Egyszerű és finom rétes (almás, almás-mákos) elkészítési módja:
Megnedvesített konyharuhára teszünk egy réteslapot, kevés olajjal megcsepegtetjük, majd erre ráteszünk egy újabbat, ezt is olajozzuk, és így tovább. Egy rúdhoz 4 lapot használjunk, a negyediket szórjuk meg zsemlemorzsával is, majd rátesszük a kellő mennyiségű tölteléket, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk. Ezután a végeket behajtogatjuk-nyomogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Kívülről is beolajozzuk kicsit a rudakat, majd kiolajozott v. sütőpapírral kibélelt sütőbe tesszük. Előmelegített, forró sütőben, kb. 15-20 percig sütjük.
Ha nagyon lédús az alma, kicsit csavarjuk ki cukrozás előtt!
Feltétlenül 4-4 lapból csináljatok 1-1 rudat, úgy az igazi!
Persze más töltelékekkel is lehet variálni, nálunk ezek a nyerők. :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. dec. 4. 14:36
Az egyszerű és finom rétes (almás, almás-mákos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.