Borsós raguleves csurgatott tésztával recept
A Borsós raguleves csurgatott tésztával hozzávalói:• 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított)
• 10 dkg sárgarépa
• 1 szál póréhagyma
• 30 dkg sertéscomb
• 3 evőkanál olaj
• 1 dkg liszt
• 1 mokkáskanál fűszerpaprika
• 1 evőkanál vágott petrezselyem;
• a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt
A Borsós raguleves csurgatott tésztával elkészítési módja:
A répát szeleteld fel, a pórét vágd karikára. A megmosott húst szárítsd le (törlőkendővel) és vágd apró kockára. Forrósítsd fel az olajat és pirítsd rajta a húst fehéredésig. Sózd meg, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, kis lángon párold meg. Amikor már majdnem megpuhult, szórd meg a liszttel, alaposan keverd meg, majd add hozzá a fűszerpaprikát és 1 liter vizet. Forrald fel, majd tedd bele a répát, majd tíz perc múlva a borsót és a pórét is. Sózd (ha szükséges), borsozd meg, szórd bele a finomra vágott petrezselymet és főzd tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak. A tésztához keverd ki a tojást a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát csurgasd a levesbe. Kíméletesen forrald össze (kb. 2 perc) és tálald.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: brájgátta, 2009. jún. 5. 15:04
A borsós raguleves csurgatott tésztával elkészítési módja és hozzávalói.