Burgonyaleves parasztosan recept
A Burgonyaleves parasztosan hozzávalói:2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 fej vöröshagyma,
1 szál póréhagyma, 1/2 kg burgonya,
1 dl zöldségleves (kockából is jó),
4 dl író,
só,
frissen őrölt bors,
1 csipet cayenni bors,
1 csipet őrölt szerecsendió,
1 csipet cukor,
1 evőkanál majoránna,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
4 szelet rozskenyér,
1 csésze vágott zöldfűszer (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, lestyán).
A Burgonyaleves parasztosan elkészítési módja:
A fazékban felolvasztott vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra szeljük, a hagymával rövid ideig együtt pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk, a zöldséghez adva kissé átsütjük. A zöldséglevessel felengedjük, és lassú tűzön 10-15 percig pároljuk. Az írót ráöntjük, az egészet egyszer összeforraljuk, majd turmixfejjel krémesítjük, és ismét felforraljuk. A levest sóval, borssal, cayenni borssal, szerecsendióval, cukorral és majoránnával erősen fűszerezzük, pár percig még főzzük. A kis kockákra vagy csíkokra szeletelt szalonnát egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra sütjük. A rozskenyérszeleteket kockákra vágjuk, és a szalonnával együtt megpirítjuk. A levest tálba merjük, beletesszük a kenyérkockákat és a szalonnákat, ráhintjük a megtisztított, megmosott, finomra vágott fűszereket, ízlésesen tányérokba szedjük és azonnal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 4. 21:00
A burgonyaleves parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.