Piskóta tekercs recept
A Piskóta tekercs hozzávalói:3 db tojás,
5 evőkanál forró víz,
15 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
1 tasak vanillincukor,
5 dkg étkezési keményítő,
1 csapott teáskanál sütőpor.
A Piskóta tekercs elkészítési módja:
A tojást a vízzel habosra verjük. A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük. A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük. Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk. A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral. A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével és szórjuk meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 1. 20:55
A piskóta tekercs elkészítési módja és hozzávalói.