Tiramisu Anikó módra recept
30 perc
Zsírszegény
A Tiramisu Anikó módra hozzávalói:
500 g mascarpone
15 dkg porcukor
3 tojás
1 vaniliás cukor
kakaó
2 főzet kávé
3 csomag babapiskóta (CBA-s a legjobb)
Amaretto likőr
A Tiramisu Anikó módra elkészítési módja:
Tojásságákat a porcukorral elkeverem, majd hozzáteszem a vaniliás cukrot és egy kis Amaretto likőrt, aztán jöhet a mascarpone. A tojásfehérjéket felverem habnak és óvatosan beleforgatom a mascarpone-s krémbe. Nem szabad sokáig és durván keverni, mert összeesik a krém. Felteszek 2 főzet kávét, majd beleteszek egy kis Amaretto likőrt, kevés cukrot, és ízlés szerint tejet. A babapiskótákat egyenként átitatom az ízesített kávéval. Egy nagy tepsibe belehelyezem az átitatott piskótákat 2 oszlopba. Rárakom a mascarpone-s krémet, majd meghintem kakaóval. A krémet teljesen fedje a kakaó. Majd jöhet a következő sor babapiskóta, megint a krém és a legvégül a kakaó. Beteszem a hütőbe és legalább egy napig állni hagyom.
CBA-a babapiskótát tudom ajánlani. Kellően kemény, bár nagyon vigyázni kell, hogy ne legyen túláztatva.
Nem kötelező egy napig állni hagyni, de annál jobb lesz az állaga és és kellően összeállnak az ízek.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anaterra, 2009. jún. 1. 20:27
A tiramisu anikó módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.