Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pasta Sutta recept

Pasta Sutta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Pasta Sutta hozzávalói:
50 dkg darált hús
2 nagy sárga répa
fél zellergumó (nagy zellerből)
1 sűrített paradicsom
1 üveg paradicsomlé
majoranna
fokhagyma
1 kk. oregano
vegeta
cukor



A Pasta Sutta elkészítési módja:
Lereszelem a sárgarépákat és a zellert. Kevés olajban megpárolom ezeket. Mikor megpárolódott, a darált húst beleforgatom és addig keverem amíg meg nem dinsztelődik a hús (fehér nem lesz). Utána megloccsintom a paradicsomlével, beleteszem a sűrített paradicsomot, majd következhet a fűszerezés. Vegetával, sóval, cukorral, sok majorannával, oreganóval fűszerezem. Fokhagyma is lehet benne bőségesen, annál ízletesebb.

Vigyázni kell a fűszerezésnél, mert az édes és a sós ízharmóniát nehéz egybehozni. Nagyon könnyen elsózható, vagy túlságosan édes lesz. Ha túl cukrozod, akkor sűrített paradicsommal korrigálhatsz rajta, ha elsózod, akkor több cukrot vagy paradicsomlevet raksz bele. Ha megtalálod az egyensúlyt nyeregben vagy.
Nem egyszer készítettem már gombával együtt. Darabolt gombát raktem bele (konzervből)és azzal is nagyon finom.
Köretként makaróni tésztát vagy spagettit készítek.
Tálaláskor karaván sajtot reszelek rá, mert a füstölt lágy sajt egybeolvadása a pasta suttával valami fenomenális.

Jó étvágyat és sok sikert!


Kategória: Húsételek receptjei


A pasta sutta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook