Máglyarakás Anikó módra recept
60 perc
A Máglyarakás Anikó módra hozzávalói:
10 db száraz kifli
1 l tej
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 kg reszelt alma
5 tojás
10-20 dkg darált dió
fahéj
3 ek baracklekvár
A Máglyarakás Anikó módra elkészítési módja:
A kifliket felkockázom, karikázom. A vajat megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, a tojássárgákat és a tejet. Ezeket összekeverve forralom fel a tejes egyveleget, majd a kiflikre öntöm. Célszerű egy kicsit állni hagyni, hogy a kiflikarikák jól megszívják magukat. Egy nagy tűzálló tepsit kivajazok és beleteszem az átitatott kifliket. A kiflikre szórom a darált diót. A következő réteg a reszelt alma lesz. Én szoktam tenni az almába cukrot és fahéjat is. Ha mindezekkel végeztem, beteszem a tepsit a sütőbe és 30 percig 180 fokon sütöm a süteményt. Az utolsó réteg a reszelt alma. Közben a tojásfehérjékből habot készítek úgy, hogy 3 evőkanál barackízt belekeverek. A 30 perc eltelte után, a habot rákenem a süteményre és kisebb hőfokon, további 10-15 percig bennt hagyom. Akkor lesz kész, mikor kissé megbarnul a hab.
Máglyarakás lényege, hogy rétegezve készítjük. Aki több alapanyaggal rendelkezik, az nyugodtan rétegezzen. De vigyázat! A túl sok réteget használunk, akkor nem sülnek át a rétegek és pórul járhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anaterra, 2009. máj. 23. 17:44
A máglyarakás anikó módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.