Hünkar Begendi (szultán kedvence) recept
A Hünkar Begendi (szultán kedvence) hozzávalói:1,25 kg pörkölt nagyságúra vágott bárányhús
2 nagy hagyma
fél pohár étolaj
fél pohár paradicsomlé vagy egy evőkanálnyi sűrített paradicsom
3 db nagy padlizsán
2 evőkanálnyi liszt
3 evőkanálnyi étolaj
fél liter tej
5 dkg Trappista sajt
petrezselyem (a díszítéshez)
só
A Hünkar Begendi (szultán kedvence) elkészítési módja:
A két hagymát apróra vágjuk. Egy fazékba öntjük az olajat és azon 3 percig pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt bárányhúst, megsózzuk és 10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, jól összekeverjük és még 10 percig főzzük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az elfedje. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ha elfövi a vizét, pótoljuk. A padlizsánt forró sütőbe helyezzük, ahol megpuhítjuk, majd meghámozzuk. Egészen apróra feldaraboljuk. Egy fazékban 3 evőkanálnyi étolajon 2 evőkanálnyi lisztet megpirítunk. Hozzáadjuk a padlizsánt és nagyon lassan - keverés mellett - a tejet is. Majd belekeverjük a reszelt sajtot is. Megsózzuk, megborsozzuk és közepes lángon 5 percig kevergetve főzzük.
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 25. 18:34
A hünkar begendi (szultán kedvence) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.