Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete recept
90 perc
sok
A Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete hozzávalói:
Pörkölthöz:
Fél evőkanálnyi sertészsír
1 nagyobb fej hagyma
0,5 kg sertéshús
pirospaprika
fokhagyma
só
bors
majoranna, meg ki mit tesz még a pörköltbe
Palacsintához:
5 tojás
0,5 kg liszt
tej
szóda
só
+ 2 nagy doboz tejföl
A Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete elkészítési módja:
Megfőzöm a pörköltet, úgy hogy legyen bőven szaftja, és a hús jól szét legyen főve benne. Ha elkészült, hagyom kihűlni, közben kikeverem a palacsintatésztát, és megsütöm. Ha a pörkölt nagyjából meghűlt (elég annyira, hogy ne forrjon már, és ne égesse szét a lábas a kezünket:p), akkor leszűröm a szaftját egy tálba, a húst pedig villával szétnyomkodom. Külön rakom a húspépet, és rakok hozzá egy kevés (kb felét az egyik nagy pohárnak) tejfölt, összekeverem. A maradék 1,5 tejföl mehet a szaftba. A palacsintákat egyenként megtöltöm a hússal, egy gyenge evőkanálnyi bőven elég bele, löttyintek bele egy kis tejfölös szaftot is, aztán szépen becsomagolom a palacsintába. Egy tepsi alját kikenem vékonyan zsírral, és ebbe mennek a már megtöltött palacsinták. Mikor az összes készen van, akkor mehet rá a tejfölös szaft, a tepsi tetejére alufólia, és berakjuk a sütőbe, hogy összerottyanjon. Kb 10-15 perc alatt megvan előmelegített sütőben. Az nem gond, ha túl sok szaftunk lesz, mert akkor nem kell mindet ráönteni mielőtt a sütőbe tesszük, hanem tálaláskor még lehet rá tenni. Isteni finom, és akár egy nagyon elsózott pörköltből is elkészíthető, mert a tejföl elveszi a sós ízt, csak ilyenkor a palacsinta tésztát ne sózzuk. Jó étvágyat mindenkinek!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pemete, 2010. ápr. 28. 09:43
A hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete elkészítési módja és hozzávalói.