Tejszínes rakott sertéssült recept


6-8 szelet sertéshús,
1kg krumpli,
5dl főzőtejszín,
só,
bors,
majoranna,
bazsalikom,
petrezselyem,
fokhagyma
A Tejszínes rakott sertéssült elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal. Kizsírozunk egy tepsit, a fűszeres húsokat beletesszük, rányomunk 5-6 gerezd fokhagymát. Erre ráhalmozzuk a megpucolt, és felkarikázott krumplit, majd nyakonöntjük a petrezselyemmel, majorannával, és fokhagymával ízesített tejszínnel. Ezután kb 40 percig közepes hőmérsékleten lefedve sütjük. Ha a hús megpuhult, utána már csak pár percig pirítjuk, és kész is.
Én a krumpli mellé raktam kelbimbót is, más zöldségekkel is fincsi. Szárított fűszereket használtam, de nyilván frissből még jobb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pemete, 2010. febr. 9. 12:14
A tejszínes rakott sertéssült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.