Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban recept
A Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban hozzávalói:50 dkg csirkemellfilé,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kis üveg vagy konzerv kukorica,
1 csomag friss vagy fagyasztott kapor
3 dl főzőtejszín,
bazsalikom,
majoranna,
ételízesítő,
só,
bors,
olaj,
köretnek rizs
A Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük bazsalikommal, majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel. Lefedjük és megpároljuk. Ha a hús megpuhult, elfőzzük a levét. Ezután ebeleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és egyszer megrottyantyjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és egy kis ételízesítőt, és újra megrottyantyjuk. Köretnek rizst készítünk. Jó étvágyat hozzá!
Sűrithetjük keményitővel ha túl folyós a mártás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. máj. 12. 16:23
A csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.