Rakott pulykamell gombával és baconnel recept
50 perc
A Rakott pulykamell gombával és baconnel hozzávalói:
4-5 személyre
12 szelet tenyérnyi pulykamellszelet
1 kg gomba ( lehet sampion vagy laska is)
2 fej hagyma
1 nagy csomag bacon szalonna
vegeta, bors
reszelt trappista
A Rakott pulykamell gombával és baconnel elkészítési módja:
1.,a pulykamell szeleteket kissé kikloffolom 2,.a hagymát apróra vágom, és kis olajon üvegesre pirítom, ráteszem a gombát, nagyon pici vegetát (mert a szalonna sós) csipet borsot és készre párolom, úgy hogy kis lé maradjon a gomba alatt. 3,.A jénait vagy tepsit ( ami kb 20*30 cm-es legyen )kibélelem a bacon felével, ráterítem a gomba felét, ráteszem szorosan egymás mellé a mellszeleteket ( nem baj ha kicsit fedik egymást ), megszórom nagyon pici vegetával, csak épphogy!!!!!, ráterítem a gomba másik felét és beborítom a baconnal. 4,.a tepsit vagy jénait alufóliával letakarom, és forró sütőben addig sütöm még a mellek megpuhulnak Kb:fél óra ekkor leveszem a fóliát és megszórom az egészet reszelt sajtal és addig sütöm tovább még a sajt jól rásül. 5,. Petrezselymes krumplival nagyon finom.
Ne ijedj meg mikor már véglegesre sütötted és áll a lé alatta, mert, ha a krumplidat a tányéron meglocsolod vele, valami felséges íze lessz a szalonnás létől.
Isteni finom eledel, nálunk mindenki megnyalta a 10 újját utána, és csak hümmögni tudott evés közben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: erika1012, 2008. máj. 11. 12:50
A rakott pulykamell gombával és baconnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.