Anyukám piskótája recept
35 perc
Az Anyukám piskótája hozzávalói:
Tojás
Cukor
Liszt
1 csipetnyi sütőpor
Az Anyukám piskótája elkészítési módja:
Ahány tojást használunk fel, annyi evőkanál cukor és liszt kell. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (akkor jó, ha elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a lisztet, és a csipetnyi sütőport, és ezzel is jól elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan, fakanállal az előbb kikevert masszába forgatjuk. Kizsírozott tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 20-25 percig közepes lángon sütjük. A sütőajtót nem nyitogatjuk, mert akkor szalonnás lesz az egész, 20 perc után nézzük csak meg, egy kést bele lehet bökni az aljáig, és ha nem ragad a tészta, akkor kész is.
Lehetőség szerint nagyobb fajta tojásokat használjunk, ha akarunk rakhatunk bele vaniliáscukrot is.
Én ebből a tésztából tortát is szoktam csinálni.
Általában 8 tojásból készítem, és nem rakok bele főzött krémet, mert az nekem túl sok, hanem Aranka krémet szoktam venni, azt csak tejjel el kel keverni, és kész is, és nem olyan tömény, mint a főzött krém. Akinek nem zár jól a sütője, annak nem fog olyan szépen feljönni a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pemete, 2010. márc. 4. 07:51
Az anyukám piskótája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.