Pirított puliszka-galuskák recept
A Pirított puliszka-galuskák hozzávalói:12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
5 dl víz/tej keveréke
só
2 dkg margarin
A Pirított puliszka-galuskák elkészítési módja:
A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:) Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 22. 09:16
A pirított puliszka-galuskák elkészítési módja és hozzávalói.