Almás gesztenyehabos kocka babapiskótával recept
Az Almás gesztenyehabos kocka babapiskótával hozzávalói:Tésztához:
Száraz hozzávalók:
25 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor, vagy eszencia
10 dkg kristálycukor
Nedves hozzávalók:
2 db nagyobb alma
1 egész tojás
0,5 dl kókuszolaj
1 kis doboz natúr joghurt
Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
5 dl. Hulala habtejszín
2 ek. cukor
2 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor, vagy eszencia
Az Almás gesztenyehabos kocka babapiskótával elkészítési módja:
A tésztához az almát megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a többi nedves hozzávalóval. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a kettőt alaposan elvegyítjük egymással. Egy tepsit (jelen esetben 23 x 35 cm) kizsírozunk-lisztezünk, a masszát beleöntjük, majd úgy sütjük meg, mint a piskótát. Amikor a teteje színesedni kezd, tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e. Egy vékony tésztát kapunk. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: A gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponéval. A habtejszínhez adjuk a cukrot, a vaníliát és kissé felverjük. Ekkor hozzáadjuk habfixálókat és kemény habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a gesztenyés krémmel. Egyenletesen a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (ennél a nagyságnál legalább 3 cm magas krémet kapunk). Kb. 20 db babapiskótát négy felé vágunk, szépen kirakjuk a krém tetejét és mindegyik babapiskótára étcsoki mázat kenünk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd a babapiskótáknak megfelelően kockára vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 17. 07:43
Az almás gesztenyehabos kocka babapiskótával elkészítési módja és hozzávalói.