Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Jutka almás krémese recept

Jutka almás krémese recept

A Jutka almás krémese hozzávalói:
2 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,25 kg héjastól lereszelt alma

Krém:

230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor)
8 dl tej

Hab:

5 dl Hulala (habtejszín)
6 dkg porcukor
2 , 5 csomag habfixáló

Díszítés:

Csokidara v. kakaópor


A Jutka almás krémese elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Krém: 8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel. A kihűlt tésztára simítjuk. A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára.

Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jutka almás krémese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook