Jutka almás krémese recept
A Jutka almás krémese hozzávalói:2 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,25 kg héjastól lereszelt alma
Krém:
230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor)
8 dl tej
Hab:
5 dl Hulala (habtejszín)
6 dkg porcukor
2 , 5 csomag habfixáló
Díszítés:
Csokidara v. kakaópor
A Jutka almás krémese elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Krém: 8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel. A kihűlt tésztára simítjuk. A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 14. 17:20
A jutka almás krémese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.