Sonkalé leves recept
A Sonkalé leves hozzávalói:(2 személyre)
0,5 l. füstölt sonka leve
egész bors
babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl
borsónyi paprikakrém
pirított zsemlekockák
A Sonkalé leves elkészítési módja:
A sonka levét (ha túl sós, akkor hígítva, legyen kb. 7 dl levesünk) néhány gerezd fokhagymával, 1 babérlevéllel és pár szem egész borssal fél órát főzzük. Ha van a főtt sonkából, tehetünk apró kockákat is a levesbe, majd tejföllel behabarjuk. Tálalásnál pirított zsemlekockákkal és petrezselyem zölddel tálaljuk.
(Sonkalevet olyan alkalmakkor nyerhetünk, ha sonkát, vagy füstölt csülköt főzünk. Ezt az értékes levet műanyag dobozokban lefagyaszthatjuk, majd amikor szükségünk van rá, felhasználjuk.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 12. 15:52
A sonkalé leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.