Az Update omlós tészta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Update omlós tészta hozzávalói:
160 g Update lisztkeverék, 160 g margarin, 16 ml natúr joghurt, 5 ml folyékony édesítő, ½ citrom, ½ tojás.
Tedd egy tálba a margarint, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és dolgozd össze az édesítővel, a tojással, hogy a margarin felvegye a nedvességet. Add hozzá a lisztkeveréket és a joghurtot,gyúrd össze egyneműre. Hűtőben pihentesd fél órát.
Az Update omlós tészta elkészítési módja:
Gyerekzsúrra vagy baráti társaságban elfogyasztott teához remekül illik ez a különleges aprósütemény. A málna gyümölcsös íze és a ropogós mandula harmóniát alkot az omlós keksszel. 28 darabhoz 2 adag Update omlós tészta 100 g málnalekvár 35 g szeletelt mandula 1 egész tojás Nyújts ki az alaprecept szerint elkészített omlós tésztát* lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, kend meg a tetejét tojással és szórd meg a szeletelt mandulával. Linzerkiszúróval (kb. négy centi átmérőjű) szaggasd ki, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól fél centire. A leeső darabokat gyúrd össze, nyújtsd ki és szaggasd ki újra. Minden második linzerkarika közepét szúrd ki egy két centi átmérőjű forma segítségével. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd 8–12 percig, míg a mandula meg nem pirul. Ha kihűlt, adagolj a teli lapokra lekvárt, és a kilyukasztott tésztát illeszd a tetejére.
Tápérték 1 linzerben: energia: 128 kcal, fehérje: 3,5 g; zsír: 9,7 g; szénhidrát: 7,4 g; élelmirost: 2,3 g.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: mimo, 2007. dec. 1. 21:52
Az update omlós tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.