Csalánfőzelék recept
A Csalánfőzelék hozzávalói:1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
10-12 db medvehagyma levél
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
cca. 3/4 liter tej
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
só
cukor
A Csalánfőzelék elkészítési módja:
A csalánleveleket megmossuk, konyharuhába csavarva egyrészt leszikkasztjuk, másrészt megszüntetjük a csípősségét. Vékonyan felszeleteljük. A medvehagyma levelet is ugyanolyan vékonyan felszeleteljük. Az étolajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Beledobjuk az összevagdosott csalánt és medvehagyma levelet, majd addig pirítjuk, míg az egész össze nem esik. Akkor felöntjük hideg tejjel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a csalán, ill. már nem érződik a lisztes íz.
Tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk: tükörtojás, bundás kenyér, ízlés és fantázia szerint.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 18. 10:20
A csalánfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.