Székely csalánleves recept


l kg. zsenge csalánlevél,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanálnyi rizs,
2 dl. tejfel,
2db. tojássárgája,
őrölt fekete bors,
só,
1 citrom leve ( vagy ecet),
A Székely csalánleves elkészítési módja:
A csalánt megmossuk, majd leforrázzuk. A levet elöntve forró vízbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megmosott rizst. Ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és citromlével, majd lassú tűzön készre főzzük. Tálalás előtt a tojássárgákat elkeverjük a tejfellel és a tányérok aljára teszünk belőle, majd erre merjük ki a forró levest. Pirított kenyérkockák illenek hozzá.
Hidegen, melegen egyránt jó, pikáns üdítő hatású leves.
Kifejezetten böjtös étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 2. 17:48
A székely csalánleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.