Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Székely csalánleves recept

Székely csalánleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Székely csalánleves hozzávalói:
l kg. zsenge csalánlevél,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanálnyi rizs,
2 dl. tejfel,
2db. tojássárgája,
őrölt fekete bors,
só,
1 citrom leve ( vagy ecet),


A Székely csalánleves elkészítési módja:
A csalánt megmossuk, majd leforrázzuk. A levet elöntve forró vízbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megmosott rizst. Ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és citromlével, majd lassú tűzön készre főzzük. Tálalás előtt a tojássárgákat elkeverjük a tejfellel és a tányérok aljára teszünk belőle, majd erre merjük ki a forró levest. Pirított kenyérkockák illenek hozzá.

Hidegen, melegen egyránt jó, pikáns üdítő hatású leves.
Kifejezetten böjtös étel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A székely csalánleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook