Székely szelet recept
80 perc
A Székely szelet hozzávalói:
20 dkg. liszt,
8 + 20 dkg. kristálycukor,
15 dkg. vaj,
csipetnyi só
20 dkg. darált dió,
4 db. tojás,
A Székely szelet elkészítési módja:
A lisztet, a vajat és 8 dkg. mennyiségű kristálycukrot összegyúrjuk és vékonyan kinyújtjuk. Kivajazott tepsi alján elsimítjuk. Tölteléket készítünk a felvert tojásokból, a kristálycukorból és a darált dióból amit kb. 30 percig pihentetjük, majd az egészet a tésztára terítjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben, gyenge tűzön 35 -40 perc alatt készre sütjük. A tepsiben kihűtjük és felszeletelve kínáljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 27. 15:23
A székely szelet elkészítési módja és hozzávalói.