Lucskos káposzta füstölt hússal recept
90 perc
A Lucskos káposzta füstölt hússal hozzávalói:
50 dkg. füstölt húsos oldalas ( vagy 3O dkg. füstölt tarja)
2 fej közepes nagyságú édes káposzta,
3 - 4 szál csombor ( borsika fű),
1 csokor kapor,
só, l kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál étolaj ( vagy sertészsír)
1 szem nagyobb, érett paradicsom ( vagy 1 dl. paradicsomlé),
2 dl. tejföl,
ételecet ízlés szerint
A Lucskos káposzta füstölt hússal elkészítési módja:
Az oldalast ( füstölt húst) nagyobb darabokra vágjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A káposztát éles késsel laskára vágjuk és a majdnem készre főtt hús mellé rakjuk. Hozzáadjuk a frissen felaprózott kaport, a szálas csombort. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd a paradicsomot kisebb kockára vágva szintén az ételhez adjuk és tovább főzzük. Közben világos rántást készítünk, amit az ételhez adunk és újra forraljuk. Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel. Tálaláskor hideg tejföllel kínáljuk.
Zsenge, új káposztával készítve az egyik legfinomabb nyári leves.
Eredeti erdélyi recept.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 24. 18:14
A lucskos káposzta füstölt hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.