Zellerleves barna rizzsel recept
A Zellerleves barna rizzsel hozzávalói:1,2 liter víz,
80 dkg zeller,
12 dkg sárgarépa,
6 dkg petrezselyem gyökér,
4 dkg barnarizs,
vöröshagyma,
olivaolaj,
petrezselyem zöld,
csirkehúsleves kocka,
só,
feketebors.
A Zellerleves barna rizzsel elkészítési módja:
A vízhez adjuk hozzá felkockázott zellert, a sárgarépát, a gyökeret, a sót és borsot, majd forraljuk fel. Amikor forr, hozzáadjuk a leveskockát, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután szűrjük le a leves levét (tegyük félre), majd a zellert turmixoljuk össze, a sárgarépát és gyökeret távolítsuk el. Melegítsük fel olívaolajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát, adjuk hozzá a barna rizst és keverjük össze. Ezután tegyük bele a turmixolt zellert és öntsük fel a leves levével, majd az egészet forraljuk össze. Miután felforrt, takarék lángon főzzük addig,amíg a rizs meg nem puhul. Tálaláskor díszítsük petrezselyem zölddel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 21. 22:07
A zellerleves barna rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.