Csirkeaprólék leves északi módra recept
A Csirkeaprólék leves északi módra hozzávalói:1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
10 dkg aszalt szilva ,
kevés cukor ,
citromlé,
só .
A Csirkeaprólék leves északi módra elkészítési módja:
Az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap a leszűrt szilvát kimagozzuk, és apróra vágjuk, a levét félretesszük. A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk. A szilvalét kiegészítjük sózott vízzel úgy, hogy másfél liter legyen. Ebbe tesszük a csirkét, és félpuhára főzzük. Közben a zöldséget is megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A félig főtt aprólékot kicsontozzuk, a levét átszűrjük, majd a tiszta lébe visszatesszük a metéltre vágott húst, a zöldséget és az aszalt szilvát. Citromlével és csöpp cukorral ízesítve készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 21. 20:59
A csirkeaprólék leves északi módra elkészítési módja és hozzávalói.