Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Báránygerinc sütve recept

Báránygerinc sütve recept

A Báránygerinc sütve hozzávalói:
1,2 kg báránygerinc,
1,2 dkg só,
1 citrom,
6 dkg vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 g rozmaring,
0,3 dl olaj,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 csokor zeller zöld.


A Báránygerinc sütve elkészítési módja:
A rozmaringot elkeverjük a felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel. A gerincet sózzuk, olajjal átkenjük, majd a fűszeres keverékkel bedörzsöljük, és egy napra hűtőbe tesszük. Kikenünk egy tűzálló tálat, majd a gerincet beletesszük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összetörjük, majd a hús mellé tesszük, és megsütjük. Sűrűn locsoljuk meg. Amikor kész, a húst leszedjük a csontról, majd felszeleteljük és visszatesszük a gerincre. Burgonyapürével és a saját levével meglocsolva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A báránygerinc sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook