Báránygerinc sütve recept
A Báránygerinc sütve hozzávalói:1,2 kg báránygerinc,
1,2 dkg só,
1 citrom,
6 dkg vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 g rozmaring,
0,3 dl olaj,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 csokor zeller zöld.
A Báránygerinc sütve elkészítési módja:
A rozmaringot elkeverjük a felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel. A gerincet sózzuk, olajjal átkenjük, majd a fűszeres keverékkel bedörzsöljük, és egy napra hűtőbe tesszük. Kikenünk egy tűzálló tálat, majd a gerincet beletesszük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összetörjük, majd a hús mellé tesszük, és megsütjük. Sűrűn locsoljuk meg. Amikor kész, a húst leszedjük a csontról, majd felszeleteljük és visszatesszük a gerincre. Burgonyapürével és a saját levével meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 20. 20:57
A báránygerinc sütve elkészítési módja és hozzávalói.