Sertéshava római tálban recept

50 dkg sertéscomb
10 dkg sonka
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
30 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
zsír,
liszt,
bors,
majoránna,
vegeta,
"magyaros sült" fűszersó.
A Sertéshava római tálban elkészítési módja:
A húst négy szeletre vágom, megszórom vegetával, magyaros sült keverékkel, lisztbe forgatom, forró zsírban elősütöm. Az apróra vágott szalonnát és sonkát szintén elősütöm. A krumplit, gombát és vöröshagymát egyforma cikkekre vágom és félreteszem. A beáztatott római tál aljára rakom a krumplit és vöröshagymát és finomat megsózom. Erre teszem a gombát és rá a hússzeleteket. Megszórom borssal és majoránnával, rászórom a gomba másik felét és a szalonnát a sonkával. Betakarom leforrázott kelkáposztalevelekkel, megsózom és rálocsolom a szalonna zsírját. Lefedve meleg sütőben kb. egy óráig aszalom. Tálaláskor paradicsom- és paprikaszeletekkel és kakastaréjra sütött szalonnával díszítem. Hagymás paradicsomsaláta, kovászos uborka illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 18. 20:10
A sertéshava római tálban elkészítési módja és hozzávalói.