Zöldségleves oroszosan recept
A Zöldségleves oroszosan hozzávalói:20 dkg vegyes leveszöldség,
30 dkg borjú- vagy marhahús megdarálva,
só,
bors,
1 egész tojás,
petrezselyem zöldje,
6 dkg vöröshagyma,
2 dkg zsír pirítva,
1 fej saláta,
2 dl tejföl,
1 kemény tojás,
egy citrom,
10 dkg sertés- vagy marhamáj.
A Zöldségleves oroszosan elkészítési módja:
A megtisztított zöldséget apró kockára vágjuk, majd a pirított vöröshagymával együtt 2 liter vízzel felfőzzük. Kevés sóval, borssal ízesítjük. A zöldséget lassú forrás közben főzzük puhára. Közben elkészítjük a húsgombócokat egy tálban. A húst legalább kétszer-háromszor átdaráljuk, az apró darabokra vágott májjal együtt, ügyeljünk arra, hogy a darálás alatt a máj jól elkeveredjen a hússal. Két egész tojást, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és jól kidolgozzuk. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és a levesbe főzzük. A levesnek lassan, gyöngyözve szabad csak forrnia. A gombócokat lassú, gyöngyöző forrással 15-18 percig főzzük, azután a finom metéltre (hajszálvékonyra) vágott fejes salátát adjuk még a leveshez és ezzel együtt még egyszer felforraljuk. Tálaláskor kevés tejföllel, citromlével ízesítjük
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 1. 21:18
A zöldségleves oroszosan elkészítési módja és hozzávalói.