Göngyölt borjúszeletek recept
A Göngyölt borjúszeletek hozzávalói:10 dekás borjúszeletek,
1 szeletke füstölt szalonna,
1 szál leveszöldség,
egy kis törött bors
6 deka zsír.
A mártáshoz:
1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma,
2 evőkanálnyi paradicsom,
1 kanál liszt,
1 deci tejfel.
A Göngyölt borjúszeletek elkészítési módja:
10 dekás borjúszeleteket megveregetünk és széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfőtt leveszöldséget, amiket egy kis törött borssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük őket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk. Mártása: A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evőkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evőkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük, beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk. Gombás rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 28. 21:16
A göngyölt borjúszeletek elkészítési módja és hozzávalói.