Rakott pulykamell recept
A Rakott pulykamell hozzávalói:60 dkg pulykamellfilé(lehet csirkéből is)
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 p. tejföl
20 dkg trapista sajt
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
A Rakott pulykamell elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, és óvatosan egy kicsit átveregetjük. Sózzuk és borsozzuk. A tejfölbe is teszünk sót és borsot(vigyázzunk, el ne sózzuk az egész ételt)valamit belekeverjük a zúzott fokhagymát. Egy őzgerincformát kibélelünk szalonnával, majd beleteszünk egy adag húst, amit meglocsolunk a tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Még egy réteget teszünk a formába, és lefedjük szalonna szeletekkel. Letakarjuk fóliával, és forró sütőbe tesszük kb. 1 órára, majd levesszük a fóliát, és még visszadugjuk a sültet addíg, míg a szalonna szépen meg nem pirul.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. febr. 28. 20:26
A rakott pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.