Mozart kuglóf recept
A Mozart kuglóf hozzávalói:16 dkg vaj
8 dkg porcukor
9 dkg kristálycukor
7 db tojás
19 dkg liszt
1/3 dl rum
6 dkg mazsola
7 dkg apróra vágott főzőcsoki
10 dkg sárgabaracklekvár
reszelt citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
késhegynyi sütőpor
csipet só
a kuglóf bevonásához csokimáz
A Mozart kuglóf elkészítési módja:
A vajat a porcukorral, a citromhéjjal, és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a rumban jól megáztatott mazsolát. Kivajazzuk a kuglófformát, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tolva kb. 160-170 fokon 70 percig sütjük. Mindenképpen a formába hagyjuk kihűlni. Miután kiborítottuk, megkenjük a felforrósított baracklekvárral, és bevonjuk a csokimázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. febr. 21. 16:29
A mozart kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.