Zöldséges halragu hollandi mártással recept
A Zöldséges halragu hollandi mártással hozzávalói:60 dkg Szt. Péter halfilé
35 dkg zöld spárga
1 db citrom
20 dkg bébirépa
1 dl fehérbor
olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
só, bors
Hollandi mártáshoz:
4 tojássárgája
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 db citrom
A Zöldséges halragu hollandi mártással elkészítési módja:
A tojások sárgáit felverjük. A tejszínt vízgőz felett felforrósítjuk, beleöntjük a sárgákat, majd a vajat. Közben folyamatosan kevergetjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A halat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, az olajba beletesszük az egész fokhagymagerezdeket, hogy jobb ízt kapjon. A spárgát és a répát karikára vágjuk, a citromot meghámozzuk, szeleteljük és a hal mellé tesszük. Amikor már egy kissé megpirult, felöntjük fehérborral és addig pároljuk, ameddig az alkohol el nem párolog. Amikor az étel elkészül a hollandi mártással leöntve tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 22. 21:37
A zöldséges halragu hollandi mártással elkészítési módja és hozzávalói.