Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal recept

Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 136 kcal
Szénhidráttartalom 36 gramm

A Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal hozzávalói:
* 2 csokor medvehagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejszín
* 3 evőkanál liszt
* 1 db zöldségleveskocka
* csipetnyi szerecsendió
* só
* őrölt bors
* 3 evőkanál olívaolaj
* A gombócokhoz:
* 2 szem burgonya
* 1 tojás sárgája
* 20 dkg rétesliszt
* csipetnyi őrölt szerecsendió
* só
* 1 gerezd fokhagyma


A Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal elkészítési módja:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Néhány perc párolás után szórjuk rá a lisztet, jól keverjük össze, és öntsük fel másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük negyed órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel. A gombócokhoz főzzük meg sós vízben a meghámozott és faldarabolt burgonyákat, majd törjük át. Még langyosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a csipetnyi őrölt szerecsendiót. Gyúrjuk közepesen kemény tésztává, lisztes kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék vékony metéltre felvágott medvehagymát, szedjük leveses tálkákba a kifőtt gombócokkal együtt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook