Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* 2 csokor medvehagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejszín
* 3 evőkanál liszt
* 1 db zöldségleveskocka
* csipetnyi szerecsendió
* só
* őrölt bors
* 3 evőkanál olívaolaj
* A gombócokhoz:
* 2 szem burgonya
* 1 tojás sárgája
* 20 dkg rétesliszt
* csipetnyi őrölt szerecsendió
* só
* 1 gerezd fokhagyma
A Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal elkészítési módja:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Néhány perc párolás után szórjuk rá a lisztet, jól keverjük össze, és öntsük fel másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük negyed órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel. A gombócokhoz főzzük meg sós vízben a meghámozott és faldarabolt burgonyákat, majd törjük át. Még langyosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a csipetnyi őrölt szerecsendiót. Gyúrjuk közepesen kemény tésztává, lisztes kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék vékony metéltre felvágott medvehagymát, szedjük leveses tálkákba a kifőtt gombócokkal együtt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 18. 22:53
A zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.