Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sonkás-medvehagymás tészta recept

Sonkás-medvehagymás tészta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Sonkás-medvehagymás tészta hozzávalói:
15 dkg maradék sonka
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál krémsajt
1 csokor medvehagyma
bors, frissen reszelt szerecsendió
5 dkg parmezán, vagy grana padano
40 dkg száraztészta.


A Sonkás-medvehagymás tészta elkészítési módja:
10 dkg tésztához egy liter víz, tehát 40-hez 4 liter vizet kell feltenned forralni. Bele mehet 4 kiskanál só. Az ételt nem kell sóznod, a sonka elég sós. Ha mást használsz – felvágott, csirkemell – akkor kóstolj a végén, és sózz. Egy nagy serpenyőben egy perig futtatod az apróra vágott fokhagymát, majd két percre mehet bele a kockázott sonka. Ha nyers csirkével csinálod, azt is kockázd és itt pirítsd pirosra minden oldalát. Jöhet a megmosott, aprított medvehagyma, ezt 30 másodpercig elég fonnyasztani. Öntsd rá a tejszínt, keverd bele a natúr krémsajtot, mehet hozzá bors és a szerecsendió. Még két perc, míg összeforralod az ízeket. Közben kifőtt a tésztád, a főző léből 4 evőkanálnyit tégy a szószhoz, majd jöhet a leszűrt tészta. Jól össze kell kavarnod, mehet rá frissen aprított petrezselyem és a reszelt sajt is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sonkás-medvehagymás tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook