Pupusas recept
A Pupusas hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
50 ml olaj
120 ml víz
Töltelék:
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva (húsvéti maradék is jó)
1 ek kockázott előzőleg lepirított bacon
1 paprika nagyon apróra vágva
pár szelet póréhagyma (vagy zöld hagyma)szintén picire vágva
2 gerezd fokhagyma
csipet só
A Pupusas elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből,majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt letakarva megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2013. ápr. 6. 09:12
A pupusas elkészítési módja és hozzávalói.