Tiramisu piskóta mikróban recept
A Tiramisu piskóta mikróban hozzávalói:3 tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
1 ek 10 % ecet
1 cs. sütőpor
2 kk szódabikarbóna
1 l tej
2 zacskó tiramisu pudingpor (főzős)
2 dl tej
1 Habpor
A Tiramisu piskóta mikróban elkészítési módja:
A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a 2.5 l - es kerek mikrózható edénybe kanalazom, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm az edénybe, majd 5 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, kihűtöm, 3 lapra vágom. Előírás szerint megfőzöm a pudingokat 1 l tejben. Kapcsos tortaformába teszem az első lapot, rácsurgatom a kész puding 1/3-át. Újabb lap, újabb csurgatás, újabb lap és a maradék pudingot egyenletesen eloszlatom a tetején. Hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap felverem a habot, rásimítom, majd leveszem a kapcsot. A teteje ízlés szerint díszíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. nov. 3. 11:20
A tiramisu piskóta mikróban elkészítési módja és hozzávalói.