Virslis-sajtos kecskelángos recept
A Virslis-sajtos kecskelángos hozzávalói:1 élesztő
kb. 4 dl kecsketej
1 kg liszt
4 ek olaj
1 ek cukor
1 kk só
Töltelék:
4 pár virsli
30 dkg reszelt kecskesajt
A Virslis-sajtos kecskelángos elkészítési módja:
2 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd egy nagy tálban az összes hozzávalóval összegyúrom. Letakarom, legalább 1 órára langyos helyen hagyom pihenni, míg a kétszeresére nő. Olajos kézzel olajos tálcára 16 alma nagyságú gömböt szakítok a tésztából. Fél órát megint hagyom pihenni, újra kétszeresére nő. Minden gömböt lángos formára húzgálok, majd ráfektetek hosszában félbevágott virslit és reszelt sajtot. Ráhajtom a két oldalát, a végeit pedig lezárom. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Elkészíthető normál tejből is, megtölthető bármilyen sajttal is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. okt. 22. 08:57
A virslis-sajtos kecskelángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.