Baconos-sajtos muffin recept
40 perc
255 kcal
2 bögre liszt (2,5 decis bögre)
1 tojás
1 bögre tej
1/4 bögre olaj
200 g nyers bacon
2,5 dkg trappista sajt
2 fej hagyma (2 dkg)
1 csomó friss petrezselyem
A Baconos-sajtos muffin elkészítési módja:
A bacon-t megpirítjuk, majd kirakjuk egy tányérra hűlni. A kiengedett zsíron megpirítjuk a hagymát. Ezt is félrerakjuk hűlni. Miközben ezek a hozzávalók a gázon vannak, addig csinálhatjuk a tésztát.:) A lisztet összekeverjük a lereszelt sajttal (annyi sajtot hagyunk ki a 2,5 dekából, h maradjon a tetejére is sütéskor). Egy másik tálban a tojást, tejet, hagymát, felaprózott sült bacont, felaprított petrezselymet és az olajat összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sajtos lisztet. Amikor már mind benne van, rendesen elkeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180º-ra. Egy 12 rekeszes muffinformát kikenünk vajjal/margarinnal, beleadagoljuk a tésztát és mehet a sütőbe. Kb 20 percig kell sütni, az utolsó 5 percben rátenni a kimaradt sajtot a tetejükre. Amikor a sajt megpirult, kész.
Melegen és hidegen is ehető, nekem melegen jobban bejött. Számításaim szerint egy darabban kb 255 kcal van.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Shanalyl, 2012. okt. 18. 09:20
A baconos-sajtos muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.