Zöldborsós-sonkás muffin recept
60 perc
A Zöldborsós-sonkás muffin hozzávalói:
50 dkg zöldborsó (25 dkg mélyhűtött)
1 csokor ujhagyma
10 dkg főtt sonka
1 csokor petrezselyem
1 ek. olaj
só
bors
TÉSZTÁHOZ: 8 dkg vaj/margarin
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
só
őrölt fehér bors
3 tojás
2,5 dl tej
5 dkg trappista sajt
A Zöldborsós-sonkás muffin elkészítési módja:
A borsót leöblítjük,lecsepegtetjük. A hagymákat zöld szárukkal együtt felkarikázzuk.A sonkát apróra felkockázzuk.A petrezselymet leöblítjük majd finomra vágjuk. Az olajat felforrosítjuk megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a borsót,néhány percig erős tűzön pirítjuk.Ízlés szerint sózzuk,fedő alatt 8-10 percig pároljuk,levét elfőzzük,végül belekeverjük a petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A tésztához a vajat felolvasztjuk,hagyjuk langyosra hűlni,egy részével vékonyan kikenünk egy 12 csészés muffinformát vagy 12 alufoliatálkát.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.A lisztet összekeverjük a sütöporral,ízlés szerint sóval és fehér borssal.Hozzáadjuk a tojásokat,apránként a tejet,a maradék olvasztott vajat.Aztán belereszeljük a sajtot,végül lazán belekeverjük a párolt zöldséget.Arányosan elosztva a formába simítjuk ugy, hogy az legfeljebb a csészék pereméig érjen és középső bordamagasságon 40-45 percig sütjük.A pirosra sült muffinokat 5 percig pihentetjük a formában,aztán még 5 percig hagyjuk hűlni a rácson.
Húsok köretének kínálhatjuk de önmagában is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rezi85, 2007. ápr. 11. 14:35
A zöldborsós-sonkás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.