Töltött pizza (calzone) recept
A Töltött pizza (calzone) hozzávalói:2 dkg élesztő
40 dkg liszt
6 ek olaj
1 vöröshagyma
50 dkg különböző színű paprika
15 dkg mozzarella
1 ág rozmaring
1 ág petrezselyemzöld
25 dkg darált hús
2 ek paradicsompüré
2 dl paradicsomlé
só
bors
A Töltött pizza (calzone) elkészítési módja:
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Hozzáadjuk az 1 tk sóval elvegyített lisztet és 4 ek olajjal sima tésztává gyúrjuk.Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjük.A paprikát és a mozzarellát kockákra vágjuk.A felkockázott hagymát a maradék felhevített olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a darált húst és morzsalékosra sütjük.Sózzuk, majd beletesszük a paprikát, majd 5 percig sütjük.Hozzáadjuk a paradicsompürét,kissé lepirítjuk, majd a paradicsomlével felöntve kb 5 percig főzzük.Végül beleforgatjuk a zöldfűszereket meg a mozzarellát. Az átgyúrt tésztát liszttel meghintett deszkán 30cm-es kerek lappá nyújtjuk.Az egyik felén elosztjuk a húsos keveréket.A szélén körben megkenjük vízzel,majd félbehajtjuk és a széleknél lenyomkodjuk.Liszttel meghintett tepsibe fektetjük és kb 15 percig kelesztjük.A tetejét vízzel megkenegetjük,majd előmelegített sütőbe toljuk,és 200 fokon kb 25 percig sütjük.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: rezi85, 2007. ápr. 11. 14:48
A töltött pizza (calzone) elkészítési módja és hozzávalói.