Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Pizza-alap recept

Pizza-alap recept

A Pizza-alap hozzávalói:
3 csésze (1 csésze 250 ml) sima liszt
1 csésze langyos víz
3 ek. olaj
1 tk. balzsamecet/ borecet, fűszeres ecet, vagy sima is jó:)
1,5 - 2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. porélesztő


A Pizza-alap elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük, majd gáztepsi méretű korongra nyújtjuk/ kézzel kihúzzuk úgy, hogy középen vékonyabb, a szélén kicsit vastagabb legyen (egyrészt autentikusabb, másrészt jobban is sül így: a közepén sem marad nyers a tészta a nedves feltét alatt). A feltéttel együtt tesszük forró sütőbe. Elég gyorsan sül, nem szabad kiszárítani! Ez az adag négy személyre elegendő, de ketten is meg lehet enni:) Természetesen lehet adagonként is sütni.

Ugyanebből a tésztából pizzakrémes csavart masnikat, csigát vagy baguette-et is lehet készíteni, a tésztát pedig ízlés szerint lehet fűszerekkel különlegesebbé tenni.
Ha van otthon sör vagy fehérbor, néhány evőkanálnyi (vagy akár 1 dl) vizet helyettesítsünk vele, még sokkal könnyebb és finomabb is lesz a tészta! Ilyenkor, ha száraz bort használunk, nem kell a tésztába ecet.


Kategória: Pizzák receptjei


A pizza-alap elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook