Falusi fehér kenyér recept
A Falusi fehér kenyér hozzávalói:40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 dl tejszínsűrűségű kovász
1 ek. burgonypehely, vagy 1 kisebb héjában főtt, és áttört burgonya
1 ek. sikér
2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. ecet (5%-os)
2 tk. porélesztő
kb. 3-3,5 dl langyos víz
A Falusi fehér kenyér elkészítési módja:
Kenyérsütő gépben alap-, francia-, vagy szendvicsprogramon is megsüthető. Sütőben: A hozzávalókból dagasszunk rugalmas, nem túl kemény, nem túl lágy ( a burgonya még puhítani fogja!)tésztát, kelesszük kétszeresére, finoman gyúrjuk át, formázzuk, ismét kelesszük majdnem kétszeresére, és süssük.
Gőzzel telített sütőben ropogósabb lesz a héja!
Bár már tudjuk, hogy vannak ennél egészségesebb kenyerek is, a fehér kenyér klasszikusan finom, könnyű, és még mindig ebből készül a legjobb bundáskenyér:)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: algea, 2007. jan. 31. 11:18
A falusi fehér kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.