Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Zabpelyhes burgonyás kenyér recept

Zabpelyhes burgonyás kenyér recept

A Zabpelyhes burgonyás kenyér hozzávalói:
30 dkg finomliszt
15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
15 dkg héjában fõtt és áttört burgonya
4 dl víz
2 dkg élesztõ
1-1 csapott teáskanál köménymag és só.


A Zabpelyhes burgonyás kenyér elkészítési módja:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A fõtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfõvõ - burgonyát használnak hozzá. )


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A zabpelyhes burgonyás kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook