Almás tejes pite recept
Az Almás tejes pite hozzávalói:Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez
40 dkg alma vagy körte (2 db)
7 dkg vaj (esetleg margarin)
5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
8 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojás
Az Almás tejes pite elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába. 3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. ápr. 18. 10:38
Az almás tejes pite elkészítési módja és hozzávalói.