Fahéjas fátyol recept
A Fahéjas fátyol hozzávalói:Tésztához:
3 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 egész tojás
csipet só
Töltelékhez:
7 dkg vaj
1/2 bögre cukor
2 csapott tk őrölt fahéj
A Fahéjas fátyol elkészítési módja:
A tejet, a vajat és a cukrot langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet sót, a tojást és az élesztőt is. Kidagasztjuk alaposan a tésztát, majd 40 perce letakarva pihenni hagyjuk. Miután megkelt a tészta, egy kb 30*50 cm-es téglalap formára nyújtjuk. A fahéjat a cukorral elvegyítjük, a vajat pedig felolvasztjuk. A tésztalapot meglocsoljuk a vajjal, majd szépen elterítjük rajta és megszórjuk a fahéjas cukorral, hogy mindenhova jusson belőle. Mind a fahéjas cukorból, mind a vajból hagyunkegy picit, és a végén amikor a tészta már a formában van, meglocsolom vele. Ezután felvágjuk 6 egyenlő csíkra vízszintesen, majd a kapott csíkokat egymásra helyezzük a képen látható módon és ismételten 6 részre vágjuk, így megkapva a négyzet alakú tornyokat. Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk és a kis tornyokat egymás mellé, élükre állítva belehelyezzük. Letakarjuk és hagyjuk, hogy 40 perc alatt újra megkeljen a formában. Sütés előtt meglocsoljuk a meghagyott vajjal és fahéjjal, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. márc. 16. 16:43
A fahéjas fátyol elkészítési módja és hozzávalói.