Réteges sajtos kifli recept
A Réteges sajtos kifli hozzávalói:30 dkg rétesliszt
40 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 tojás
1 pohár kefir
1 púpos kávéskanál só
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
4 dkg élesztő
25 dkg margarin
25 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt
1 tojás a kenéshez
A Réteges sajtos kifli elkészítési módja:
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, az étolajat, a kefirt, a sót, s alaposan összegyúrjuk.A duplájára kelesztett tésztát 9 részre vágjuk, cipókat készítünk belőlük, s egyenként vékony, kerek lapokat nyújtunk belőlük. A margarint közben habosra keverjük.Ezután három lappal dolgozunk a következőképpen: a tetejét megkenjük margarinnal, s megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a másik kerek lapot, újra kenünk és szórunk, s végül befedjük a harmadik lappal. Ezt még kétszer megismételjük.Így három háromrétegű kerek lapunk lesz. Az összeragasztott lapokat egyenként 8 részre vágjuk,majd kívülről befelé haladva kifliket formálunk. Fél órát még kelesztjük, tetejét tojással kenjük, s forró sütőben megsütjük. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, magvakkal, köménnyel, de enélkül is nagyon finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. febr. 19. 12:42
A réteges sajtos kifli elkészítési módja és hozzávalói.